воскресенье, 28 августа 2011 г.

Мандрівка у старовинне село Витачів, що приблизно в 70км під Києвом.


Мандрівка в це село була зумовлена низкою факторів. Хотілось відпочити і відсвяткувати день незалежності нашої країні за містом, на гарному пляжі де не буде людей, в тиші. І хочу визнати що поїздка цілком і повністю задовольнила потреби. Окрім нас на пляжі біля води була лише одне єдине (!) авто. І це під час Державного свята коли всі намагаються виїхати з сім’ями кудись на прирлду.

Але все по порядку.


Дорога з Києва
З Києва на села ходять маршрутки з автостанції “Видубичі”. Сама автостанція знаходиться в притул біля метро Видубичі. Для того щоб знайти потрібну маршрутку достатньо лише спитати будь кого з водіїв або у людей які тримають написи маршрутів на які здійснюється посадка, вони одразу підкажуть на яку маршрутку сідати. Зазвичай маршрутки від’їжджають кожну годину.

Знайшовши маршрутку і дізнавшись час відправлення можна зайти у великий супер-маркет який розташований прямо на автостанції та випити в середині склянку теплого чаю, або ж молочного коктейлю (він у них смачний) чи морозива.

Вартість проїзду з одну особу до Витачів становить: 12, або 14 грн в залежності від маршрута
Слід зазначити що існує два маршрутка які довозять до цього села. Але один завозить безпосередньо в село, а інший довозить лише до повороту на село від якого доведеться йти пішки ще декілька кілометрів. Ми обрали другий варіант щоб прогулятися мальовничими краєвидами навколо села.




















Якщо Ви так само будете подорожувати маршруткою до повороту, то будьте пильні. Нас, наприклад, не попередили про нашу зупинку і як би не уважність, великий напис та GPS на телефоні, ми б можливо зараз розповідали про мандрівку геть у інше село).

Шлях до води
Умовний шлях до води наведено нижче на мапі:

Карта


До води можна дістатися двома шляхами. Або прямою дорогою, або ж зібравшись на схил з якого відкривається мальовничий краєвид всього села і прекрасний вид на воду. Вигляд наче дивишся з гори на берег моря) Тому дуже радуж саме цей другий, складний варіант)

Карта

Що правда звідти дійсно важко спуститися до берега. Доводиться йти по дуже складній поверхні з глини де постійно слизько і ледь не падаєш, та воно того варте).









Варте оскільки лише з гори можна насолодитися такою прекрасною красою:


Вода
Ну і звісно саме головне заради чого ми і йшли сюди: відпочинок на березі води на самоті і в тиші. Кам’яний пляж, пісок, деревця, що може бути краще?




Відпочивши, погулявши, ми відправилися на пошуки місця де бо можна було поїсти та знайти шлях додому. В центрі села розташовано декілька невеличких пам’ятників які можна оглянути а також два-три магазини в яких можна придбати все необхідне і чогось поїсти. На жаль кафе чи ресторану в селі немає і домашніх страв скуштувати не вдалось.



Також прямо в центрі села розташована зупинка де приїжджають маршрутки прямо на Київ. На маршрутку завжди стоїть черга і тому потрібно завчасно собі “забивати” місце, та проблем з заповненням не було і вільні місця були навіть коли зайшли всі бажаючи.

Шляхом до Києва

Якщо Ви як і ми виїжджаєте з села до 18ти годин вечору то Ви ще можете спокійно заїхати до села Українка, яке розташовано десь в 15хвилинах їзди від Витачева. На жаль ми не змогли побути там довго і тому багато розповісти не можемо. Можна лише зазначити що там можна скупатися на пустих але дивовижних пляжах.

В усьому селі ми знайшли лише єдине кафе яке розташоване на березі і ціни в якому нас прикро вразили оскільки була в кращому випадку такі ж як і в Києві (наприклад піца 550грам коштує біля 65 грн).

З Українки, з центру, постійно курсують рейсові маршрути на києв. Остання їде біля 22х годин, та звісно краще не ризикувати і не затримуватися так довго і вирушати десь о 20ій. Маршрутки їздять до тої ж станції Видубичі.

На цьому наша мандрівка закінчується.

Підсумок
І так, підводимо підсумок:
Тривалість: 1 день
Вартість: мін: ~70 грн на двох, макс: 400 грн
Додаткова інформація:


Комментариев нет :

Отправить комментарий